Ağız ve diş sağlığı hastalıkları, dünya genelinde en sık görülen sağlık sorunlarının arasında yer alıyor ve kişinin yaşam kalitesini düşürüyor. Ağız ve diş sağlığı hastalıkları, şeker hastalığı, kalp - damar hastalıkları, büyüme ve gelişme geriliği, erken doğum gibi birçok sağlık sorununun oluşmasına neden oluyor.
Diş ve diş eti hastalıkları, önlenebilir, kontrol edilebilir ve alışkanlıklarla iyileştirilebilir hastalıklar kategorisinde yer alıyor. Bu doğrultuda toplumsal bilincin ve düşük olan diş hekimine gitme sıklığının artırılması gerektiğinden, bu konuda yapılan çalışmaların ve bilinçlendirmenin önemi de çok daha fazla önem taşıyor.
22 Kasım 1908’de kurulan ilk 'Dişçilik Okulu'nun kurulduğu tarih bir süredir Diş Hekimleri Günü olarak kutlanıyor. Türkiye İş Bankası iştiraki Bayındır Sağlık Grubu da toplumun sağlığına ve bilinçlendirme çalışmalarına her zaman tam destek veriyor.
Türk Diş Hekimliği 110. yılında, 19’uncu yy’da tıbbın diğer kolları gibi bir disiplin altına alınmaya başlanılan tarih olarak görülüyor. Tanzimat ve Meşrutiyet döneminde ise çalışmalar hızlanıyor. Cumhuriyetle birlikte ise, modern bir görünüm alacak olan birçok kuruluşun temeli atılarak, modern tıp ve diş hekimliği eğitimine geçiş oluyor.
14 Mart 1827’de kurulan Tıphane ve Cerrahane-i Amire, ülkemizdeki tıp öğretiminin ilk modern aşamasını oluşturuyor. Okul daha sonra Tıphane ile birleşerek 1938’de Mekteb-i Şahane adını alıyor. Sivil tıbbiyenin 01.10.1908’de fakülte unvanını almasından sonra 22 Kasım 1908’de resmi bir yapıya kavuşturulan Dişçi Okulu, 28 Ekim 1909’da fiilen eğitime başlıyor.
Bayındır Sağlık Grubu olarak, bünyemizde çalışan diş hekimlerimizin, ayrıca bu meşakkatli mesleğe gönül ve emek vermiş tüm diş hekimlerinin özel haftasını ve Diş Hekimleri Gününü kutluyoruz...