Bayındır Kavaklıdere Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü uzman kadrosu ve deneyimli ekibi ile hastalara hizmet vermektedir.
Kurumumuzda Bulunan Kliniklerimiz,
- Protetik Diş Tedavisi
- Cerrahi Pedodonti
- Periodontoloji
- Endodonti ve Konservatif Diş Tedavisi
- Ortodonti
Protetik Diş Tedavisi, fazla madde kaybına uğramış dişlerin restorasyonunu ve diş eksikliklerine bağlı olarak kaybedilen dokuların yerine konulmasını sağlayan diş hekimliği alanıdır. Ağız ve çevre dokuların sağlığının bir bütün olarak idame ettirilmesi ve kaybedilen fonksiyon ve estetiğin yeniden kazandırılması esas amaçtır. Protetik uygulamalar diş eksikliğinin durumuna göre sabit veya hareketli tedavi seçeneklerini kapsamaktadır.
Sabit uygulamalar; çürük veya kırık gibi nedenlerden dolayı aşırı madde kaybına uğramış dişlerin form ve estetiğinin restorasyonunu sağlayan, yine kanal tedavili dişlerin post sistemleri aracılığıyla ağız içerisindeki sağlığını devam ettiren, kron ve köprü restorasyonlarını içermektedir. Aynı zamanda, günümüzde oldukça gelişen klinik teknikler ve protetik malzemeler sayesinde, renklenmeler, yapısal deformasyonlar ve belirli derecedeki çapraşıklıkların düzeltilerek estetiğin geliştirilmesi, yine estetik porselen lamine uygulamaları ile mevcut diş yüzeyine minimum düzeyde müdahale edilerek gülüş tasarımının oluşturulması da protezin uygulama alanları dahilindedir. Lamine uygulamalarının yanısıra, yine metal desteksiz tam porselen kronlar estetik gereksiniminin yüksek olduğu ön diş gruplarında kullanılmaktadır. Daha fazla diş eksikliği bulunan vakalarda yapılan parsiyel protezler ve tam dişsizlik durumunda uygulanan total protezler de hareketli protetik restorasyonları oluşturmaktadır. Geleneksel hareketli protezlerin yanında, günümüzde hassas tutucular ile sağlanan kroşesiz sistemler de hastanın konfor ve estetik gereksinimlerini daha üst seviyeye çıkarmaktadır.
Gelişen biyomedikal teknolojiyle birlikte implant yüzey teknikleri de bugünkü seviyeye gelmiştir. Kliniğimizde bu gelişmeler yakından takip edilmekte ve uygulanmaktadır. Hastanın konfor ve estetiğinin artırılması ve kalan dişlere müdahalede bulunmadan eksik diş ve dokuların rehabilitasyonunda çok büyük avantajlar sağlamaktadır.
Ortodonti, çene ve yüz bölgesindeki bozuklukların teşhis ve tedavisi ile ilgilenen bilim dalıdır. Erken dönemde olası bir anomalinin önlenmesini amaçlar. Erken dönem ortodontik bozuklukların ipuçları; aşırı ileride veya geride konumlanmış çene, önde konumlanmış dişler , dengeli olmayan yüz görünümü , yanak ısırma ve dudak ısırma olabilir. Yetişkinlerde ise var olan diş çapraşıklığı, kapanış bozukluğunun düzeltilmesini sağlayıp dengeli bir gülüş ve yüz görünümü hedefler. Eğer iskeletsel bir problem yoksa bu bozukluklar her yaşta ortodontik tedavi ile düzeltilebilir.
Periodontoloji, dişleri çevreleyen alveoler kemik ve dişeti dokularının ve kaybedilmiş dişlerin yerine yerleştirilen implantları çevreleyen periimplant dokuların hastalık ve tedavileriyle ilgilenen ve sonrasında kazanılan sağlık durumunun idamesini sağlayan diş hekimliği dalıdır. Dişler sadece çürük nedeniyle değil, çoğunlukla ilerlemiş dişeti hastalığı nedeniyle kaybedilir. Dişeti hastalığının belirtileri, başta diş eti kanaması olmak üzere , diş etinde şişme, kızarıklık, kaşıntı, kurcalama ihtiyacı, dişeti çekilmesi, çekilme olan bölgelerde hassasiyet ve ilerki dönemlerde dişetinden iltihap akışı, dişlerde uzama hissi, yer değiştirme, dişlerin arasına gıda sıkışması ve dişlerde sallanmadır. Hastalar sıklıkla ağız kokusu ve ağızda kötü tattan şikayetçidir. Dişeti hastalığının en önemli nedeni ‘bakteriyel diş plağı’ adı verilen, dişler üzerinde biriken yapışkan ve renksiz film tabakasıdır. Ayrıca genetik faktörler, sigara ve tütün kullanımı, stres, gebelik gibi hormonların değiştiği durumlar,bazı ilaçlar, sistemik hastalıklar, kötü beslenme periodontal sağlığı etkiler. Hastalığın tipi, seyri ve şiddetine göre farklı tedavi seçenekleri mevcuttur. Diştaşı temizliği, subgingival küretaj gibi cerrahi olmayan periodontal tedavi işlemleri; flap operasyonu, gingivektomi, gingivoplasti,dişeti greftleri gibi cerrahi periodontal tedavi seçenekleri , hastanın ihtiyacına göre hekimce uygulanır. Tedavi sonrası periodontal hastalığın idamesi düzenli hekim kontrolleri ve doğru ağız bakımıyla sağlanır.
Endodonti, diş pulpası (damar-sinir paketini içeren canlı diş dokusu) ile ilgilenen ve tedavilerini gerçekleştiren diş hekimliği anabilim dalıdır.
Kök kanal tedavisi adıyla da bilinen endodontik tedaviler; hipersensitivite (duyarlılık artışı), ağrı, şişlik gibi şikayetlere neden olan enfekte veya enflame pulpa tedavilerinin yanı sıra hiçbir şikayete neden olmayan nekrotik pulpa ve buna bağlı gelişen lezyonların tedavilerini içerir.
Kök kanal tedavisi diş ve hastanın durumu ile ilgili olarak, genellikle bir veya iki seansta tamamlanır. Kök kanal tedavisinin ağrıların giderilmesi, çiğneme fonksiyonunun geri kazandırılması ve dişin ağız içinde fonksiyonuna devam etmesi gibi çok önemli avantajları vardır. Cerrahi kliniğimizde ağız, diş ve çene hastalıklarına bağlı diş ve çene bölgesini ilgilendiren tüm cerrahi girişimler, özellikle preprotetik cerrahi ve implant cerrahisi, radyoterapi ve ilaçlara bağlı değişimlerin kontrolü yapılabilmekte; eklem hastalıkları ve dentoalveolar tüm enfeksiyonlar lokal ve gerektiğinde genel anestezi altında ameliyathane imkanlarını da kullanarak, tedavi edilebilmektedir.
Pedodonti, 0-16 yaş aralığındaki bebek, çocuk ve genç erişkinlerin ağız ve diş sağlığı ile ilgilenen diş hekimliğinin bir uzmanlık dalıdır. Çocuğun dişinin ilk çıktığı dönemden başlayarak rutin kontrolleri bir çocuk diş hekimi tarafından yapılmalı, bu dönemde uygun önerileri alarak çocuğun diş sağlığının temelleri atılmalıdır. İlerleyen dönemlerde rutin kontrollerde görülen başlangıç çürükleri tedavi edilebilir ve böylece çürüklerin büyüyerek daha büyük hasarlar oluşturması engellenmiş olur. Çocuk diş hekimliğinin çocuğunuza en büyük katkısı yapılan koruyucu uygulamalar olacaktır. Özellikle 6 yaşında çıkan ilk daimi dişleri mutlaka koruma altına alınmalıdır. Pek çok gelişmiş ülkede çürük oranının azalmasında esas faktör olan flor uygulamasını düzenli aralıklarla yaptırarak siz de çocuklarınızın ileride sağlıklı bir ağıza sahip olmasını ve erişkinlik dönemini kendi dişleri ile geçirmesini sağlayabilirsiniz. Gerektiğinde tüm bu uygulamalar ve diğer tedaviler ameliyathane şartlarında genel anestezi altında da yapılabilir.