Ağız ve diş sağlığı kliniğimizde 1999′dan beri hizmet vermekteyiz. 8 ünite içeren kliniğimiz son teknolojik gelişmeleri barındırmaktadır. Hastalarımıza en iyi hizmeti en steril şartlarda sunmaktayız.
Kliniğimizde ayakta teşhis ve tedavi işlemlerinin yanında, yatan ve özel bakıma ihtiyaç duyan veya ajite hastalarımız için genel anestezi uygulaması veya sedasyon ile bütün diş tedavileri uygulanmaktadır.
Hastalarımıza, her biri kendi dallarında doktora yapmış 8 hekim hizmet vermektedir. Kliniğimizin başarıyla hizmet verdiği dallar şunlardır:
• Protez
• Periodontoloji
• Pedodonti
• Ağız Çene-Yüz Cerrahisi
• Temporomandibular (Çene Eklemi) Bozukluklar ve Baş-Yüz Ağrıları
• Dental Implantoloji
• Ortodonti
• Konservatif Tedavi ve Endodonti
Protez
Diş hekimliğinde protez, aşırı madde kaybına uğramış dişlerin ve çevre dokuların yeniden restorasyonu, eksik dişlerin ve dokuların tamamlanması veya estetik amaçlı olarak yapılmaktadır.
Tek bir dişi onarmak için dişin kaplanması işlemine kron, eksik bir veya birden fazla dişin kaybı durumunda komşu dişlerden yararlanılarak boşluğu doldurmak için uygulanan işleme köprü adı verilmektedir. Kliniğimizde kron-köprü yapımında veneer kronlar, metal destekli porselen kronlar ve metal desteksiz porselen kronlar kullanarak fonksiyonel ve estetik sonuçlar almaktayız. Özellikle estetiğin önemli olduğu ön dişlerde metal desteksiz porselen kronlarla ( IPS Empress 2, In-ceram, Cercon) mükemmel sonuçlar elde etmekteyiz. Kalan dişler sabit bir protezi taşıyamayacak durumdaysalar hareketli bölümlü protezler kullanılmaktadır. Bunlar; kroşeli, hassas tutuculu veya overdenture protezler olabilirler. Dişler tamamen kaybedildiyse total protez uygulanır.
İmplant, dişhekimliğindeki ilerlemelere bağlı olarak son yıllarda rutin olarak kullanılmaya başlanmıştır. Çene kemiğine yerleştirilen bu saf titanyum vidalar sayesinde eksik dişe komşu dişlerin kesimi engellenmekte veya hareketli protezini kullanamayan hastalarımıza yeniden sabit bir protez yapma şansını yakalamaktayız.
Tüm bu hizmetler, kliniğimizde son teknolojik ürünler kullanılarak hastalarımıza sunulmaktadır. Amacımız, hastalarımızın eksik diş ve çevre dokularını yeniden kazandırarak çiğneme, konuşma, gülme gibi fonksiyonların yanında estetik bir görüntüyle kendilerine güven duygularını sağlamaktır
Periodontoloji
Günümüzde yetişkinlerdeki diş kayıplarının en büyük sebebi dişeti hastalıklarıdır. Periodontoloji dişetlerindeki bu hastalıkların tedavisiyle uğraşan bilim dalıdır. Dişeti hastalığı kendisini çeşitli şekillerde belli eder. Bunların en yaygın olanları şunlardır: Dişetlerinde kızarıklık, kanama, şişlik, kök yüzeylerinin açığa çıkması, dişlerde sallanma… Hastaların sıklıkla şikayet ettiği ağız kokusunun da en büyük sebebi dişeti hastalıklarıdır. Dişeti hastalıklarının sebebi diş taşı oluşumudur ve bu kendisini dişlerin çevresindeki kahverengi-siyah renklenmeyle belli eder. Oldukça mikrobik yapılardır. Bütün bireylerin diş sağlıklarını koruyabilmeleri için bu diş taşlarını 6 ayda bir temizletmeleri gerekir.
Pedodonti
0-16 yaş çocukların ağız ve diş sağlığı ile ilgilenen diş hekimliği dalıdır. Çocukların ağızlarında 20 adet süt dişi bulunmakta olup, bunlar 6 aylıkken çıkmaya başlayıp, 2.5-3 yaşında sürmelerini tamamlayıp, 6-7 yaşlarında değişmeye başlamaktadır. Daimi dişler çıkana dek süt dişlerinin sağlıklı bir şekilde ağızda tutulmaları gelecekte oluşabilecek pek çok diş çapraşıklığını da önlemektedir. Bu bölümde süt ve daimi dişlerin tüm tedavileri yapılmakta olup, ayrıca düzenli aralıklarla uygulanan lokal florlama ve fissür örtücüler ile de dişlerin çürümesi engellenebilmektedir. Böylece çürüğün oluşmasına baştan mani olarak daha zor , pahalı, ağrı verici işlemlerden kurtulmak mümkündür. Ayrıca uyum sorunu olan çocuklar için bölümümüzde anestezi ile de tedavi yapılabilmektedir.
Ağız Çene-Yüz Cerrahisi
Ağız, diş, çene hastalıkları ve cerrahisi bölümü; bu bölge hastalıklarının, yaralanmalarının ve defektlerinin tedavisiyle ilgilenmektedir.
Çene cerrahisi; yüz ağrısı, çene bozuklukları ve gömülü diş problemi olan hastalara, ayrıca trafik kazası vakaları, çene-yüz bölgesi travmalarının onarımı ve dental implant cerrahisi ve çenelerin kist ve tümörlerinin tedavisi alanlarında hizmet vermektedir.
Temporomandibular (Çene Eklemi) Bozukluklar ve Baş-Yüz Ağrıları
Bu konuda uzmanlaşmış hekimlerimizle craniofacial ağrıya neden olan temporomandibular eklemler, çiğneme kasları ve karşılıklı çene ilişkileri değerlendirilerek eklem problemlerinin tedavisi gerçekleştirilmektedir. Diş sıkma ve gıcırdatma alışkanlıkları, gece koruyucu apareylerle önlenmekte, ekleme yönelik oklüzal ısırma splintleri, oklüzyonun değerlendirilmesi ve fizik tedavi egzersizleriyle optimum hasta konforu sağlanmaya çalışılmaktadır.
Dental İmplantoloji
Diş kaybı olan milyonlarca insandan biriyseniz, tekrar gülümseyebilmek için bir seçeneğiniz daha var: Dental implant.
Dental İmlant nedir?
Dental İmplant, üzerine kron, köprü veya hareketli bir protezin yapılabilmesi için, çene kemiğine yerleştirilen genellikle vida şeklinde titanyumdan yapılmış yapay köklerdir. Doğal dişin tersine, implant çene kemiğine tamamen birleşmelidir. Bu birleşimin gerçekleşmesi için, implantın çene kemiğine yerleştirilmesinden sonra ortalama 2-3 ay beklemek gereklidir. Bu sürenin sonunda, implantın üzerine uygun dayanaklar yerleştirilerek protez yapımına başlanır.
Tek bir dişin kaybı durumunda, geleneksel yöntemle tedavi edildiği zaman, komşu iki dişi kesip köprü yapmak gerekir. Fakat kayıp dişin yerine implant destekli bir kron yapıldığında, komşu dişlerin kesilmesi engellenmekte ve diş dokuları maksimum derecede korunmuş olmaktadır.
Birden fazla diş eksikliğinde, geleneksel yöntem eksik dişleri köprüyle veya hareketli bölümlü protezlerle tamamlamaktır. İmplant destekli sabit protezlerle ise mevcut dişlerin kesilmesine gerek kalmayacak veya kişi hareketli protez kullanmak zorunda kalmayacaktır.
Tam dişsizlik durumunda, total protez kullanmak istemeyen veya kullanamayan hastalara, çene kemiğine 6-8 implant yerleştirilerek tamamen sabit bir protez yapılabilmektedir. Çene kemiğinin sabit protez için uygun olmadığı veya maddi olanakları kısıtlı olan hastalarımıza ise, minimum iki adet implant yerleştirilerek, implant destekli hareketli protezler uygulanabilmektedir. Bu şekilde hastalarımız, total protezlerde görülen çıkma, oynama gibi problemlerden kurtulmuş olmaktadırlar.
İmplantlar ağız dışında da, yüzün herhangi bir bölgesindeki (kulak, burun, göz, v.s.) defektleri tamamlamak için kullanılan çene-yüz protezlerin tutuculuğunu artırmak için de kullanılmaktadır.
İmplantın Faydaları Nelerdir?
• Diş eksikliğinde, çene kemiğinde başlangıçta daha hızlı sonra daha yavaş erime meydana gelir. Kemik içine yerleştirilen implant, kemik erimesini minimuma indirecektir.
• İmplant destekli sabit protezler, hareketli protezlerde görülen vurma, oynama, çıkma gibi rahatsızlıkları giderir.
• İmplant çene kemiğine tamamen birleştiği için, implant destekli diş, kendi dişimiz gibi hissedilir.
• Konuşma problemleri en aza indirilir.
• Total protez kullanan kişilerde, doğal dişli kişilerle karşılaştırıldığında ısırma kuvveti, % 80-85 azalır. İmplant destekli sabit protezlerle bu kayıp büyük ölçüde giderilmektedir.
• Kalan doğal dişler korunur.